این صفحه به وقایع و حوادث روز 15 بهمن سال 57 می پردازد که به مهمترین وقایع روز می توان به اعتصاب کارمندان نخست وزیری اشاره کرد.
به دنبال جلسه شوراي انقلاب در 14 بهمن ـ كه نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان پيشنهاد شده بود. ـ اين شورا براي گرفتن جواب از وي تشكيل جلسه داد. درجلسه شورای انقلاب مقرر گردید مراسم معارفه مهندس بازرگان در بعد از ظهر شانزدهم بهمن ماه در آمفی تئاتر مدرسه رفاه برگزار گردد.
بازرگان درباره اين جلسه مي‌گويد: ابتدا پس از تشكر از حسن ظن آقايان، گفتم: «اگر بنده را نامزد نخست وزيري نماييد با علم و اطلاع از افكار و اخلاق و سوابقم خواهد بود … همه مي‌دانيد كه من معتقد به دموكراسي و مشورت و اعتقاد به ديگران هستم و از تندي و تعجيل احتراز دارم و علاقمند به مطالعه و علم تدريجي هستم. حال اگر با اين سوابق و شرايط قبولم داريد، پيشنهاد فرماييد.»

بختیار در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: درهای مذاکره با آیت‌الله خمینی همچنان باز است. جمهوری اسلامی برای من مجهول است. وی افزود که من نه با شاه و نه با [امام] خمینی سازش نمی‌کنم. و اجازه تشکیل دولت موقت را به او [امام خمینی] نمی‌دهم. کسانی را که جنگ داخلی راه بیندازند، تیرباران می‌کنم.

مطبوعات و خبرگذاری ها در این روز

 

*خبرگزاری پارس اعلام کرد: دویست نفر از وزرای سابق، معاونان وزارتخانه‌ها، بعضی از مدیران بخش‌خصوصی، استانداران و حتی مدیران کل از طرف دولت ممنوع‌الخروج شده‌اند.

*امام خمینی در پاسخ تبریک آیت الله سیدکاظم شریعتمداری به ایشان به مناسبت ورود به ایران، در نامه ای از ایشان تشکر کردند.

*ارتشبد جم در لندن اظهار کرد : فقط تفاهم رهبران مذهبی با ارتش می تواند بحران را حل کند.

*روزنامه‌های وقت اعلام کردند که برای نخستین بار در تاریخ نظام بانکی کشور برداشت سپرده و پس‌انداز محدود شد.

*جواد شهرستاني از سوي دولت بختيار ممنوع‌الخروج شد.

*قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری خرید اسلحه از آمریکا لغو شده است. در ادامه لغو قراردادها،  علی اردلان وزیر وقت اقتصاد، هفتم فروردین ماه ۱۳۵۸ گفت که ایران از خرید ۱۰ میلیارد دلار جنگ‌افزار از بریتانیا شامل ۱۳۰۰ تانک چیفتن مخصوص موسوم به «شیر ایران» صرف‌نظر کرده است. احمد مدنی وزیر دفاع ایران نیز همان روز اعلام کرد که ایران قصد دارد برخی سلاح‌ها از جمله جنگنده‌های رهگیر اف-۱۴ آ تامکت را به آمریکا بفروشد. این ایده را ابراهیم یزدی مطرح کرده بود با این توجیه که این جنگنده‌های رهگیر را شاه برای خشنودی و پرکردن حساب کمپانی‌های آمریکایی خریده است. اما در واقع این خرید برای مقابله با تهدید بمب‌افکن‌های راهبردی توپولف ۱۶ و موشک‌های کروز آنها، توپولف ۲۲ نیروی هوایی عراق و جنگنده‌های شناسایی میگ ۲۵ آر بی شوروی بود که از ارتفاع بالا از پایگاه‌های نظامی ایران عکسبرداری می‌کردند و در اختیار متحدانشان عراق و هند قرار می‌دادند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *